Saturday, September 29, 2012

~ Do It Yourself ♥

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 9/29/2012 06:12:00 PM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum ♥

Do it yourself atau DIY.

Sejak dua tiga menjak ni tetiba aku demam. Demam DIY. Apatah lagi DIY yang berkaitan dengan wedding. Secara otomatik mau kawen cepat tiba-tiba. Boleh? Sebab DIY mau cepat-cepat kewen? Haha, alasan tak boleh blah. Tapi, seriously. Auwwww, secara otomatik gedik tiba-tiba. Lepas tu secara otomatik pikir nak buat DIY semuaaaa benda for my wedding. Erk, tiba-tiba macam peliks pulak cakap pasal wedding aku. Oh, tiba-tiba terperasan "Oh, dah besar rupanya aku. Dah boleh kahwin dah pun". Hikhikhik, tiba-tiba rasa malu cakap pasal kawen-kawen.

Lepas tu tiba-tiba lagi terus meng-google-kan untuk mencarikan DIY ni. Gigih tahu aku google pasal mende ni. Sampai termimpi-mimpi -.-''

*****************************************************************

1. Ombre Pinwheels ♥ 




Sumber gambar


2. Paper flowers ♥

Sumber gambar


Mahu lagi?

Sini pun ada. sini pun ada. sini pun ada ^___^


.End.Of.Story.

Monday, September 17, 2012

~ Colour Block ♥

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 9/17/2012 02:15:00 PM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum 


sumber gambar


Wauuu!!!

Colourfull!
Ohsem!
Tertarik!
Menarik!
Kau memang da bomb!


sumber gambar



Color blocking is soooo 'howt' today. Ceria je nampak.
Kalau aku dress up cenggitu, macam seorang mania je aku rasa.
Ahakzzz :)



p/s : Eh eh, Minniemouse Boutique ada buat contest 'Color block'. Sesape yang ada gambar yang berkaitan dengan contest boleh la join. Aku ada gambar yang TAK berkaitan je, so tak boleh nak join ler :( Tapi aku boleh tolongkan LIKE pic engkorang ^__^


.End.Of.Story.


LOVE ♥



Saturday, September 15, 2012

~ Bila Nak Kahwin??

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 9/15/2012 11:05:00 PM
Reactions: 
1 report

Assalamualaikum 



Sekadar gambar hiasan ^__^


Tadi emak mesej. Nak harapkan anak bertuah dia ni mesej dulu, huh! Bertuah la. Gitu lah anak tak kenang budi. Huuuu -.-''

******************************************************************* 

Emak : Belajo kete sok? Nok kusus nikoh duane? Wat sini ke wat kat nu? [sini : Terengganu, kat nu : Sandakan].

Aku : Kusus doh minggu lepah. Cuti kan sok. [loser! Umur 22 tahun pun takdak lesen lagi. Booo!].

Emak : Oooo, kusus doh. Berape bayaran? Bulan 6 tahun depan ni wat ah d0p? [maksud mak aku, nak kawen-kan aku bulan 6 tahun depan. Ada paham ka anak-anak?]

Aku : 100ya sini. Awal ngat. Dan ke dok?

Emak : Awal nape ea? Deme mintak awal lagi. [Deme/mereka : family Kero]

Aku : Nanti la. Bincang ngan kero ekgi.

Emak : Bincang nape ag?? Blalalala.

Aku : Jangan awal ngat.

Emak : Dok awal doh bulan tu. Abang Mie bulan 12 ni [Abang Mie : aku punye kazen].

Aku : Doh, ikot panda la.



*******************************************************************


Mesej antara ibu dan anak perempuan-nya membicarakan tentang masa hadapan. Ceeewaaahh! Heee. Fully  in bahasa Terengganu. Mohon semua-nya paham oke. Kalau tak, aku tolong translate-kan dalam bahasa Bajau ke bugis ke. Kuikuikui. Berlagak lebih. 


Ommaiiii. Tetiba tak senang duduk bila mak bincang pasal kahwin. Terasa macam muda sangat aku ni nak jadi isteri orang. Wahhh!! Tak caya oke. Dah sedia ke nak jadi bini En.Mohd Khairul cik kak oii?? Errrrr.....   Kau rasa-rasa?



Macam ni pun boleh bang. Hikhikhik.


p/s : Dah boleh kot buat list barang-barang tuk majlis perkahwinan aku nanti. Nak usha belog B2B la. See yaa!  :)


.End.Of.Story.



LOVE 
SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review