Friday, October 25, 2013

~Terlebih bijak ke ape -.-

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/25/2013 03:21:00 PM
Reactions: 
1 report







Ada jugak pesen macam ni. Admin pun satu. Yang like pun satu. Yang komen pun haih lagi la satu. Ikut dan je masing-masing. Nak komen ke nak like ke cuba la pikir logik sikit. Haila haila!! Mak jemah betul memasing -.-"

posted from Bloggeroid

~ from sandakan with love ;)

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/25/2013 11:46:00 AM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum.


Hari ni mc. Bosan la pulak duk umah sorang-sorang. Nak p keje macam tak larat. Nak tido rasanya dah terlebih tido dah aku rasa. Dari balik keje petang semalam membawak sampai pagi ni. Tapi mata stim nak tido je sekarang ni tapi tak tido-tido pun. Haih -.-"


Kan best kalau di kampung. Boleh manja-manja ngan K-ro. Hewhewhew. Demam rindu ke demam pembawakan budak ke entah la. Aku rasa demam pembawakan budak je ni sebab takde la rindu menggunung sangat kat k-ro. Ngeh3x.


Mungkin dah terbiasa sangat kot duk jauh dari mula-mula kapel sampai la bertunang sampai la dah kahwin ni. Dulu Terengganu-kelantan. Sekarang kelantan-sabah! Lagi la sadis T__T


Bila nak dapat transfer ni?!


By the way, Alhamdulillah. Dah pregnant 6weeks! Moga di permudahkan segala urusan hamba Mu ini ^_^

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 2, 2013

~ Mummy Pika ^_^

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/02/2013 10:42:00 PM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum...


Pika tu sebenarnya nama kucing aku. Kucing yang aku culik kat flat rumah lama aku kat simsim dulu. Hehe. Culik sebab kesian tengok dia duk kat bawah tu sorang-sorang. Eh,sekor-sekor. Dah kompem takde owner terus culik bawak naik umah. See, betapa penyayang aku pada binatang. Mohon contohi saya ya. Hewhewhew. Muntah darah!




Pika yang kecik tu. Yang lagi sekor tu nama Awak. Tapi dah lari dari rumah. Sampai hati awak. Wuwuwu. Kreatip gilaa kan nama kucing-kucing aku. Haha.

Hari ni si Pika dah jadi mummy. 1st time kot tengok kucing beranak. Geli jugak la 1st time tengok pika beranak. Tengok manusia beranak tu dah tak heran dah. Huhu.

Ada ke patut, mula-mula tu dia nak beranak atas tilam aku je. Aku rasa dia tak jumpa tempat strategik kot nak beranak. Last-last, ambik keputusan nak beranak atas tilam aku. Haha. Aku tengah sedap buat taik mata lagi kot time tu.


Aku ingatkan dia saja je la sondol-sondol aku suruh bangun p mandi. Hihi. Aku celik mata sikit pastu usap-usap kepala dia sikit. Konon nak suruh dia jangan kacau aku tido la. Pastu dia mengiau kuat sikit. Aku bukak la mata balik, pastu tengok muka pika. Aik, kenapa kesian benor muka pika ni aku tengok. Pulak tu, terkangkang je duduk. Huduh benor perangai. Ikut perangai sape entah. Hahaha.

Last-last aku intai sikit. Oke fine. Pika nak beranak! I'ols panik oke. Haha. Yela, tak pernah hayat conduct kucing beranak. Cepat-cepat aku angkat pika ke tempat yang strategik sikit. Yela, takkan nak terberanak atas tilam aku pulak kan. Aku tolong jugak la usap-usap perut pika. Oh, sungguh penyayang la aku ni. Haha. Pastu keluar la sekor anak dia, pastu dua ekor, pastu tiga ekor. Pastu aku p kerja. Haha.



Muka lepas kuar sekor anak.




Tiga-tiga ekor kaler itam. Ada la sekor tu kaler oren-oren sikit. Aku nak pegang, pika tak bagi. Dasar pika kedekut.


Oke, tu je nak citer. I'ols bosan oke. Laki i'ols pegi mana ntah -.-"

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 1, 2013

~ I'm Married!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/01/2013 03:54:00 PM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum...


Tanggal 16 september hari tu, aku dah selamat jadi isteri mr.k. Hihi. Tak caya weh. Serius. Akhirnya selepas alm0st 5 years berkenalan, kami sah jadi suami isteri. Selepas segala kronologi cinta : ombak
tsunami, pastu manis-manis, pastu perang dunia, pastu rindu-rindu, pastu sayang-sayang, pastu akhirnya get married!


Tak caya sebab dia boleh tahan dengan perangai huduh aku ni. Huduh tahap mana, dia je yang tau. Ngeh3x. Terharu gilaa oke. Sobss.


Review pasal wedding,nanti la aku update (biar takde orang view blog aku pun). Susah kalau takde laptop ni. Wuwuwu T_T


Nah,teaser sikit :)


posted from Bloggeroid

Saturday, September 7, 2013

~ The Preparation : Tema

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 9/07/2013 09:17:00 AM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum.

Eh eh, ada peningkatan. Entry kedua untuk hari ni. Hehe. Bagus bagus!














Oke. Aku suka gilaaa dengan kaler mint. Jadi aku wat tema sanding aku kaler mint. Tapi susah ya amat nak cari barang yang betul-betul kaler mint. Search google pun tak banyak malay wedding guna colour thema macam ni.

Konon nak buat lain dari orang lain. Kita tengok je la nanti. Harap-harap menjadi kenyataan la tema wedding aku nanti.

posted from Bloggeroid

~ I'm Bride To Be <3

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 9/07/2013 09:00:00 AM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum.

Yes,i'm bride-to-be. Lagi 9 hari. Hihi. Macam tak percaya nak jadi isteri orang dah. Harap-harap segala persiapan dipermudahkan.


The preparation.
Sebenarnye start aku pegang tittle tunang orang sampai la ni, hari-hari aku google pasal wedding. Sampai juling mata aku nengok screen handphone. Sampai terbawak-bawak dalam mimpi. Hihi. Betapa excited nak jadi isteri orang.

Memang banyak la idea aku dapat dari google, group bride to be(malaysia)-fb search. Mucho gracias. Hehe.

Niat di hati nak diy semua tapi apakan daya setelah ditimbangtara,ke-malas-an menang tipis berbanding ke-rajin-an gua. Eh, tapi ada jugak la sikit-sikit yang aku diy. Ada la jugak dari tangan pengantin kan walaupun takde la ohsem sangat pun.

Disebabkan aku ni anak perantauan,nak buat preparation pun macam tersekat-sekat je. Sedih! Wuwuwu. Nak cari barang-barang kahwin taktau kat mana. Lagipun takde transport nak g usha. Double sedih :'(

Nasib baik family dan kawan-kawan banyak tolong. Ada satu kawan tu, dia kata aku ni terlampau relaks buat preparation kahwin. Pastu cakap, aku buat preparation tak mintak tolong dengan dia. Haila kawan, kau tak pernah tanya pun pasal preparation wedding aku, aku nak mintak pendapat kau pun was-was. Tapi bagi aku kalau betul-betul nak tolong, tak payah tunggu aku bagitau. Kau just tanya "apa yang belum setel,meh aku tolong cari".

Hurm, takpe la. Aku ada ramai lagi kawan yang sudi share dan bagi pendapat. Bukan kawan setakat "aku pulak excited kau nak kawin". Eh, ter-membebel pulak pagi-pagi ni. Hihihi. Emosi sangat katanya.



posted from Bloggeroid

Tuesday, September 3, 2013

~ Senyap tidak beerti melupakan :)

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 9/03/2013 09:35:00 PM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum.

Perh,super rindu sama ini bl0g. Lama gilaa tak update entry baru. Biar la takde orang nak view pun. Wiwiwi. Niat nak update new entry hanya setakat janji manis di tepi otak. Last2, log in blogspot pun idok. Apatah lagi nak update entry.

Ehem ehem,ada orang nak bagi hadiah laptop kat kite tak? Hihi. Lappy kite rosak la wak. Insyaallah kalau ada orang bagi laptop, ada la makin banyak sifat kerajinan dalam diri ini. Ewah, kemain skema ayat.





Kita tengah counting days to my big day. Sangat nervous. Eh tak. Excited nak dapat suami. Eh eh. Haha. Mengarut sudah ;)

posted from Bloggeroid

Thursday, June 27, 2013

~ Hai Awakk !!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 6/27/2013 11:33:00 AM
Reactions: 
0 report

Assalamualaikum..


Gila ah gila ah !!!



Berzaman tak sentuh blog. Manyak rindu nak blogging. Nanti la aku update apa yang patut. Banyaaakkk sangat nak update sebenornye. Yang paling banyak pasal preparation ai nak kahwin la. Hihihi.


Oke la, byeeee ^_^


.End.Of.Story.

SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review