Saturday, January 29, 2011

~perlu ke?? ~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/29/2011 05:05:00 PM
Reactions: 
0 report

semalam aku mimpi.. mimpi pasal king..
dan tak di nafikan mimpi tu buat aku agak tersentap..
T_______T


well, memang la mimpi tu hanya mainan tido..blogger-emoticon.blogspot.com
arghh..! sampai saat ni aku masih lagi ingatkan mimpi tu..


perlu ke aku jelez?? blogger-emoticon.blogspot.com
tak kot..(saje nak sedapkan hati sendiri..)
anyway, aku percayakan dia keyh.. (lagi mau sedapkan hati..)




p/s : mood---> kusut dan masai


.end.of.story.

Friday, January 28, 2011

~bina badan di rasa mas..!~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/28/2011 11:53:00 PM
Reactions: 
0 report
heh, sila tengok sampai mate berdarah keyh..
aku malaz nak taip sebenarnye..
sO, let's check it out yaww..!~


*abaikan pemandangan di belakang..hehe..

ari nih ari jumaat.. elaun dah masuk..
pe lagi, jum jenjalan.. hek3..



*depan lif pon jadik..hikhik..!~

plan g KB Mall.. nak g try test makanan kat rasa mas..




yeay...! we here..
jum masuk.. cari tempat besh untuk melantak dan bergambar.. euh..!




ye cik.. nak order ape yer??
bagi kami chicken chop, mee bandung, nasik ayam, coke and lemon tea..
LOL...!~




waiting for da food..!~



still waiting.. =)




makanan dah sampai...




cik huda and cik waniey's food..




cik yu and cik diniey's food..



nyumm nyumm...







nak eskrem?? meh ai suap.. hehe ;)




udah kenyang dong..!




dat's all for today.. enjoy da scenery..
sekian, terima kasih..!~
agagaga..!!



.end.of.story.

Wednesday, January 26, 2011

~terbantut~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/26/2011 06:49:00 PM
Reactions: 
0 report


sesi majop2 ngan king semalam x jadik...!
wuwuwuwu..

kul 1 a.m aku mesej king..
cakap aku nak tido..

yu : gud nytez.. assalamualaikum..*saje jep sent msg camni.. nak suruh king sentap coz
aku tak bagi kiss kat die..hua3*
keyol : nak tido da ke??
yu : yup
keyol : awal lg.. jap lg k balik k kol.. *waaklu awal.. 1 a.m oke..!*
yu : ikot la.. * skill majop.. bluerkk.. haha..*



cett.. lepas tu dia senyap je kot..
malas la aku layan.. baik aku tido lg besh..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz~~!

kul 2 a.m baru king sampai umah kot..
mase tuh aku dah tido..
king kol aku tak sedar.. *rugi..hehe..*
letih sangat kot sampai tak dengar tepon bunyi..
*padahal memang aku tido matik semalam.. agaga..*
last2 king send msg..

keyol : sory Q.. k tengok bola.. sebab tu balik lambat.. maap erk.. sayang Q selamanya..
muah...muahhhh..


tu la, sape suruh balik lewat sangat..
kan dah rasa bersalah.. hak3..
padan muka.. hihi..
anyway, sayang kamu jugak..

tape2.. sambung majop ari ni plk.. heheh..
jage la kamo.. ngee..

.end.of.story.



~notim 2 say~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/26/2011 12:22:00 AM
Reactions: 
0 report




goshh..! tersangat bOwink kOt mlm niyh..

.........
.......
.....
....
...
...
...
...
...
...
..
.
.
.
.

haha.. gila ke hape main titik2 niyh...
waa...aku bowink gilaxx oke..
king pegi dating ngn org laen..
x balek lagik.. :'(



waiting 4 u...!~


huh... tape2..
kena la kamo sat g..
mau majop kawkaw punyer eyh..
so.. tOlong pujuk..
lau x pujuk xmo kawen ngn kamo...
bluerrkkk..!
ngeee...!~


.end.of.story.

Friday, January 21, 2011

~saat terakhir~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/21/2011 11:24:00 PM
Reactions: 
0 report



tetibe je rase sebak lepas bace sal life sorang member aku niyh.. tetibe jep mate aku jadik panas.. and tetiba gak aku rase cam...... arghhh...! seyez x dapat aku luahkan ngn kate2 (ooppss..agak emo di situ nmpak nya..ngee~)

kesah beliau and arwah boyfie beliau... tacing babe... wuwuwu... beliau nih sayang giler kat arwah.. walopon aku x kenal ngn arwah and xtau pon sal kesah percintaan diorang tapi melalui kata2 member aku lam belog beliau, aku rase beliau sangat2 cinta + sayang kat arwah.. haishh, tetibe air mate aku bergenang... waaa..

lau mende tu jadik kat aku, sure aku xley handle bende2 camtuh.. pe lagi lau sal mati2.. bace kesah member aku tu pon aku da banjir apetah lagi lau orang2 kesayangan aku da tade lam dunia niyh.. dulu mase my king (my incik keyol) admitt ke ward sebab suspect denggi aku da x tentu arah.. lau beliau da tade lagi aku xtau pe jadik pade aku.. siyez, aku x boleh hidup tanpa beliau.. *sila muntah lau rasa ayat aku terlalu geli..agaga*

bace kesah beliau sambil dengar lagu saat terakhir by ST12.. tacing giler2.. sob3..



SAAT TERAKHIR~~~!

tak dapat terfikir olehku
tak sedikit pun ku bayangkan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
begitu sulit ku bayangkan
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

di bawah batu nisan kini
kau sandarkan kasih sayang kamu
begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
kerna ku sangat cinta

inilah saat terakhirku melihat kamu
jatuh airmataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan SELAMAT JALAN KASIH

1 jam saja ku telah bisa cintai
kamu kamu kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidupku
1 jam saja ku telah bisa sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
di hatiku...... >_<






p/s 1 : terlalu emo ke entry aku niyh?? lalalala...!~

p/s 2 : dear my king, aku terlalu menyayangimu..


LOVE IS A MEMORY, NO ONE CAN STEEL..
IT'S ALSO A PAIN, NO ONE CAN FEEL...

.end.of.story.


Thursday, January 20, 2011

~pe nih maen tuduh2?! hempuk kan...!~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/20/2011 08:44:00 PM
Reactions: 
0 report
wah tajuk.. cam singa.. haha.. period erkh?? huhu..x la.. niyh kes pagi tadi punyer pasal la niyh.. x pasal2 sumer jadik cam loser jer.. down giler kot.. ye la, x pasal2 kene tuduh.. padahal bukan salah kite pon kan.. mau x hangin mak nyah.. memang x adil.. wuwuwu.. T_______T

cecite cecite...
pagi tadi ade perhimpunan kat kolej kubang kerian.. biasalah, dah jadik rutin tetiap sem akan ade perhimpunan.. so, bebudak yg duk hostel kota bharu (sem 4 & sem 5) kene la naik bas pepagi lagi.. perhimpunan kali niyh bebudak sem 4 yg handle.. so, diorang kene la pergi dulu kan nak prepare pe2 yg patut.. sem 4 tolak kul 6.45 a.m dan sem 5 tolak kul 7 a.m.. tang kena bangon awal niyh la yg aku paling lemah.. agaga..

lam kul 7.15 a.m aku, huda & wani turun bawah.. dini still ade kat lam bilik.. x siap lagi.. so, aku and da geng cadang nak tunggu dini kat gate.. sampai kat gate, bas da tade.. demm.. (oit..salah sendiri oke turun lambat.. padan muka) kak ina (budak sem aku) cakap bas baru jer jalan.. dia pon x sempat nak naik bas uh.. aku ingatkan tinggal kiteorang je la kan.. x lame lepas tuh ade la 5, 6 orang lagi baru turun.. lam 10 minit (kot) tunggu, bas pon sampai.. naseb baek bas ade lagi..hukhuk.. kul 7.45 a.m bertolak ke kubang kerian..

lam kul 8.05 am sampai kt kolej kubang kerian.. ah sudah..! perhimpunan dah start.. jap lg ada la suara2 kera sumbang nak ngutuk tuh pasal datang lambat.. euh, ai x suka oke kutuk2 belakang nih..

so, aku and da geng pon gerak la nak masuk barisan.. sebelum sampai kat barisan kiteorang kene lalu belakang lecterer2 dulu.. muka memasing wat2 stone jep..cOiii..! lam hati cuak nak mati..agaga.. datang lambat,kene la duk belakang sekali.. lau duk kat belakang tu paham2 je la kan.. xkan amek perhatian ape yg berlaku kat depan.. hohoho..

bla bla bla and bla lg...ngee~~
sampai la masa tuk pengarah kolej nih bg ucapan.. bla bla bla.. tup2, aku dengar beliau mention sal group aku (1/2009).. beliau cakap ade 2 orang dari grup 1/2009 balik lewat ke hostel minggu lepas.. aik.. cam hampagas je beliau cakap camtu.. HELLO...! correction.. bukan grup kiteorang yg wat hal yg x bermoral cenggitu keyh.. grup 2/2009 yg bersalah lam hal nihhaishh, beliau nih.. saje la tuh nak jatuh kan maruah kiteorang kat depan org ramai.. ye la kan.. dalam perhimpunan tuh sumer ade.. dari pengajar, student2 post basic, student2 basic, staffnerze klinikal hinggalah pakcik2 drebar pon ade.. tapi xpe2.. beliau kan pengarah *demm.. lam hati aku da kutuk kaw2 kat beliau..huh..!*

habis je perhimpunan, pengajar penyelaras kiteorang explain yg tuduhan beliau tu memang x berasas.. silap mention grup.. oke, kiteorang cool jer.. *cool kepala lutut ko..!*

bertolak balik ke kolej kota bharu.. kul 10.3o am ada class puan JJ.. sebelum tu, ketua grup kiteorang ada la tegur sikit sal hal kat perhimpunan + disiplin.. haishh, emo je aku tengok orang2 kuat grup kiteorang.. ala, ilex r bhai.. jangan la nak emo sangat kot.. nk tegur,tegur la leklok.. ni x, nak emo je manjang.. wadehell.. kuikuikui.. ^_^

mase class puan JJ, lagi sekali puan JJ bagitau yg pengarah kolej dah tersilap cakap kat perhimpunan.. so,beliau mintak maaf.. mintak maaf jer?? xkan cenggitu jer kot..

p/s 1 : aku nak adakan sekali lg perhimpunan and beliau betulkan statement beliau yang salah tu..(boleh ke?? agaga..)

p/s 2 : setiap apa yang berlaku pasti ade hikmah di sebaliknya... =)























Tuesday, January 18, 2011

~30 Things in 30 Days Challenge..!~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/18/2011 10:47:00 PM
Reactions: 
0 report

30 THINGS IN 30 DAYS CHALLENGE !

day 1 : your favorite song
day 2 : your favorite movie
day 3 : your idea for perfect first date
day 4 : your favorite photograph of your best friend
day 5 : a picture of something you want to do before you die
day 6: a photo of an animal you'd love to keep as a pet
day 7 : your dream wedding
day 8 : a song that match your mood
day 9 : a photo of the item you last purchased
day 10 : a photo of your favorite place to eat
day 11 : what's in your make up bag?
day 12 : your current relationship, if single discuss how single life is
day 13 : a picture of your favorite band or artist
day 14 : a tv show that you're currently addicted to
day 15 : something that you don't leave the house without
day 16 : a picture of someone who inspires you
day 17 : how you hope your future will be
day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/ same sex
day 19 : a picture of something you want to do before you die
day 20 : the meaning behind your blog name
day 21 : a photo of something that makes you happy
day 22 : a letter to someone who hurt you recently
day 23 : 15 facts about you
day 24 : a photo of something that means a lot to you
day 25 : who are you ?
day 26 : a photo of somewhere you want to go
day 27 : what kind of person attracts you?
day 28 : in this past month, what have you learn?
day 29 : something that you could never get tired of doing
day 30 : a photograph of yourself today + three good things that happened in the past 30 days.


aku jumpe 1 job la.. hah,interesting x job niyh?? aku rasa cam nak wat jep..hehe.. job niyh ak ambek kt belog cik epal.. sape2 nak amek je la erk..


end.of.story





:face13:

~ King Queen~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/18/2011 08:01:00 PM
Reactions: 
0 report
my bee, my king, my hero..!~




assalamualaikum......
holla...!~

King...? Queen...?
apekebenda la ngn king Queen niyh?? King mane? Queen mane?
heh,aku la Queen tuh...haha...x caye?? well di sini beta isytiharkan betalah Queen yg bernama Queen Yu...ecece..x bley blah title Queen uh..hak3.. ^_^ dan beta jugak nk memperkenalkan king beta iaitu King KeyOl..lol..!

Okeyh2..wa seyez niyh beb.. aku adalah Queen a.k.a Q & King adalah my incik keyol a.k.a K..
huh.. kenape Q? and naper K? well,ikut suka kepala wa la kan nak taruk name ape..wa punyer suke la kan..*hishh...berlagak nyer ayat..ank sape lah niyh yg tadak budi bhasa langsung niyh.. nk kne luku niyh*

actually, K n Q tuh my incik keyol punyer idea..eh, x.. K tuh jer idea my incik keyol.. Q tuh idea aku sendirik la (kot).. K uh stand for khairul n Q uh stand for yu.. huh.. Q stand for yu?? x logik langsung kan.. ala, cara pronounce Q tuh kan nk dekat same jer ngn cara pronounce yu.. juz assume je la Q is Yu.. macam tu pon bley ke? hua3.. macam apa je kan tetiba jer nak panggil dia K.. mau x tergeliat lidah aku nih.. haha.. almaklumlah, dah dekat 2 taon aku panggil dia bee & dia panggil aku mi.. kadang2 tersasul gak panggil dia bee..huk3.. lantak la yank.. ada apa dengan nama kan.. euh..

frankly speaking, aku yg gatai2 nk tukar panggilan tuh.. bukan ape, dalam geng2 aku (5 orang), 4 drpd nyer (trmasuklah aku) panggil pakwe memasing ngn panggilan bee..euh, x suke x suke *gedix..agaga* sO,aku pon cadang la (lam bln 11 taon lepas kot..huhu) sal nk tukar panggilan tuh pd my incik keyol.. and dia pon menyambut baek cadangan aku tuh.. dgn syarat aku yang pilih name2 tu.. well, no hal la bro.. kicik punyer hal la.. haha.. tapi, yg sadis nyer die tolak mentah2 jep idea aku tuh.. haish, maen kasar yer ini budak.. xpe2.. aku carik yg lebih berkualiti lg, terbaek dri ladang punyer.. =) nawaitu hanye tinggal nawaitu bile sampai lebih 1 bulan kot cadangan tuh senyap jer.. well, u know.. saaya noh kan seorang yang bz..agaga..!~ tapi 2, 3 hari lepas my incik keyol tnye sal cadangan nk tukar panggilan uh.. aiyarkk..! tade idea yg bernas lg niyh..

keyol : kate nk panggil bee ngan name len.. mane nyer? lame dh tunggu niyh.. yu : ala, ilex r dulu.. x jumpa lg la nme yg sesuai.. lau jumpe gtau r..
my incik keyol da x sabar2.. so, aku cakap kat dia bagi la cadangan nak panggil ape.. lepas tuh dia cakap lau panggil K oke x?? k tuk keyol.. hurmm, bijak gak tuh aku kate.. bernas2.. haha.. tapi, lau dia K, aku nih dia nk panggil ape?? memula cadang N tuk nurul.. huh, x besh aku cakap.. pas 2, F tuk farihan.. alah, lg r x komersial.. haha.. byk cekadak lak aku kan.. aku suruh panggil U je.. tpi dia tanak.. member2 aku pon panggil aku yu.. so, tade spesel la lau dia panggil aku yu jer.. sO sweet la u bee.. heheh.. last2 aku belajar bace ABC balik.. aku bace A sampai la Z.. lam banyak2 huruf tu,aku paling pilih Q..sebab nye cam aku cakap td la.. huhu.. ;)

sO, skang niyh da tukar tittle..
bee jadik K.. mi jadik Q..sweet kan..
short & sweet.. hehe..

p/s : King & Queen tuh idea aku yer...!~

sayang my incik keyol giler2 poeber..!~



end.of.story




Monday, January 17, 2011

pening seyh...!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/17/2011 05:57:00 PM
Reactions: 
0 report
mental health nursing...!
agak mencabar la subjek niyh...
ape yg puan sham ajar pOn aku xtau hujung pangkal...agaga...syiall..
well,ari niyh 1st class subjek niyh..dh la class sesi petang..2 p.m-5 p.m
ngantok dowh..! budak2 pon asik ulang ke tandas jep..huhu..
niyh baru intro to psychiatric.. x masuk yg laen2 lagi...gosh..!
seb baek la biro sukan ada meeting kt kubang kerian..
so, puan kuar la awal sikit...yezzaa...!
lam kul 4.3o p.m puan da kuar..
ciz, elok2 jep puan kuar ilang plk ngantok..
setan niyh saje je kan nk jelez..shuh shuh p la men jaoh2 yer cik & incik syaitoonn...!

haishh, nak score subjek niyh aku kena la kuatkan mental aku dulu..
kang x pasal2 aku yang jadik mental...euh, tidak..! mintak jauh2 keyh...
hurmm, bak kate puan sham psychiatric niyh sgt interesting..
kata die la bkn kate aku...agagaga..!~




zzzzzzzz...!

~end.of.story~


Saturday, January 15, 2011

di pagi yg hening

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/15/2011 01:17:00 PM
Reactions: 
0 report
alkisah di pagi yang hening.....

wani : yu...! bangun la...jOm...!
aku : sore sape lah yg memekak pepagi bute niyh (lam aty je...still mamai kot..agaga..)
wani : yu...! (bertambah sikit die punyer volume)
aku : hurmmm...nde?? (sambil wat muke toya..)
wani : nak g x?? jOm ah..
aku : huh..? g mne plk pepagi niyh?
wani : loh..library la..kn kene siapkan asgmnt..
aku : hurmm...k... (pejam mate balik...huargghh...ngantok..lam hati still tertanya2 si wani niyh nak ajak aku g mane. hailaweyh..! library..!)

aku bukak mate. wani da tadek lam bilik aku. pegi mandi dah kot minah tuh. hurmm, malas nyer la weyh. usha jam. baru kul 8.o5 am kot. alah, ilek la dulu.

guling kiri. peluk ulat.
guling kanan. peluk kekura.

pat nam kali guling baru la ada daya nak bangun. hua3.
amek baldi, g blik air, mandi.
siap2 pe2 yg patot.

okeyh, da siap. jOm ke library. 1st taim kot aku masuk library tuh. huhu. ingat aku niyh penagih library yg tegar ke? hak3. okeyh. jum carik buku yg berkenaan. amek 3,4 bijik buku dah. belek2 jap. dah jumpe isi. nah, ambek. bohsan seyh. bukak laptop wat ape yang patot n agak berfaedah. euh, buke pesbuk n belogwalk je kot. huh, ade paedah per. hua3.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

1 jam duk kat library. bohsan dowh. hah, terdengar sore2 sumbang kat belakang. "okeyh.siap. jum balik". hoyyeah hoyyeah. nak balik. huh, cam la dah 1 taon x balik bilik. punyer la excited. agaga. well, samat tnggal buku2 n library. c ya..!





p/s : euh, tade moral kot entry niyh..haha..lantak la..!~

end.of.story


Friday, January 14, 2011

selamat malam sayang...!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/14/2011 01:42:00 AM
Reactions: 
0 report




biarkan berlalu semua kepedihanmu
lelapkan matamu biarkan mimpi membawamu
kemana kau mahu
selamat malam
tidurlah sayangku
siangkan tiba bercahaya
bermula baru semua untukmu

biarkan berlabuh tirai kisah semalam
yang indah itu ada padamu
dengan setiap impian dan harapan
selamat malam
tidurlah sayangku
siangkan tiba bercahaya
bermula baru semua untukmu

kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
kamku panah tepat je jiwamu
atas nama cintaku
pari-pari ku utus bawa kau kesini lagi
terhapus semua airmata dengan senyuman

selamat malam sayang
selamat malam kasih
selamat malam sayang

hanYuT...!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/14/2011 12:52:00 AM
Reactions: 
0 report


harus bagaimana lagi
dan terus begini
dengarkan aku

lihat ke mataku
cukup sudah kau menghukum
salahku tetap salahku
biarkan ku berbicara
agar bisa pulih semua
namun harus sampai bila
kau kan diam seribu bahasa

maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
bagaimana ku nanti bila tiada mengganti
yang ku ada hanya kamu saja

saat mata terpejam hanya kau ku terbayang
menghapus semua segala resah di jiwaku
saat mata terbuka
kamulah yang pertama
tak mampu aku bayangkan hidup tanpa dirimu

maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
bagaimana ku nanti bila tiada mengganti
yang ku ada hanya kamu saja

aku memang bersalah
selalu saja mengabaikanmu
dan tapi dah ku sedari
segala perih yang kau lalui
ku terlupa kau terluka
dan memang selalu aku bersalah
selalu saja mengabaikanmu
meninggalkanmu
dan tetapi itulah aku sedari
segalaperih yang kau lalui
kerna diriku yang terus hanyut

maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
fahamilah ku tak mampu hidup tanpa kamu
bagaimana ku nanti bila tiada mengganti
yang ku ada hanya kamu saja
bagaimana ku nanti bila kau tak di sisi
yang ku ada hanya kamu saja




Thursday, January 13, 2011

emosi lebiyh...!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/13/2011 07:32:00 PM
Reactions: 
0 report
blogger-emoticon.blogspot.com

blogger-emoticon.blogspot.com

:face59:

hurmmmmm....emO la tuh..
huhu...seyez weyh. 2, 3 ary niyh emo lbiyh jep aku niyh
apsal la ngn ak niyh
pms kew??
hurmm.. bley jadik la kot

:0m2:
niyh yg susah niyh jadik nurul farihan
emo jep manjang
huh, haku pedulik ape...!
asal aku enjoy suda...








Friday, January 7, 2011

jUm jEnjALan pArT 2

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 1/07/2011 05:18:00 PM
Reactions: 
0 report
hallluuuu n assalamualaikum.....
entry kali nih sebenarnye sambungan dari entry jum jenjalan part 1...dah berkurun baru nak update...ntah ape2 la kan ak nih...huhu...bese la aku kan seorang student yang bz...hikhikhik...ha,betul hape...nak2 da start sem baru nih...sem 5...1st day kuliah pon da berlambak asigment...research la management la...ntah ape2 la...haku pon x paham...isk...pe niyh?? bkn nye ak nak citer sal new sem nih...haiyo da sesat la plkblogger-emoticon.blogspot.com hoho. oke2.. berbalik pada tujuan utama aku wat entry nih, aku nak habaq la cket sal muzium sg.lembing...pernah dengar?? hah?? x...lau x pernah dengar, meh cini ak nak habaq mai...^_^

cik2 misi memperkenalkan muzium sg.lembing







pekan sg.lembing terletak lebih kurang 42 km dari bandar kuantan. kunjungan kiteowang kat sini di sajikan dengan pemandangan yang cantik menarik kau memang da bomb. heheh =) selain tuh, muzium ini merupakan kawasan lombong bijih timah bawah tanah yang pernah suatu ketika dahulu di iktiraf sebagai antara lombong bawah tanah yang terbesar di dunia. waa, kagum la weyh.blogger-emoticon.blogspot.com

SEJARAH RINGKAS :-

1920 - 1950 Sungai Lembing menjadi pengeluar bijih timah utama negeri Pahang Darul Makmur. Malah terdapat perkampungan Inggeris di Lembah Sungai Kelau bagaikan el Dorado yang popular itu. Perlombongan bijih timah Sungai Lembing dijalankan oleh Pahang Consolidated Company Limited. Teknik perlombongan bawah tanah dengan membina terowong lebih sesuai kerana batuannya agak keras untuk membina lubang terowong. Pekerjanya terdiri daripada Inggeris , Melayu dan Cina dan mereka bekerja mengikut syif. Pusat lombong bijih timah ini mencapai kegemilangan sekitar tahun 1940-an dan 1950-an kerana ketika itu ia adalah lokasi lombong bijih timah bawah tanah terbesar di dunia. Lombong itu ditutup pada tahun 1986 kerana kos operasinya yang tinggi dan kejatuhan harga bijih timah.
Para pekerja Pahang Consolidated Company Ltd diberikan peluang membeli-belah barangan import di gudang premis syarikat seperti kemeja Arrow dan kasut Clarks dan jauh lebih murah berbanding di Kuantan. Sebuah panggung wayang dibina sebagai hiburan dan berpeluang menonton filem dari Britain dan Hollywood. Kini panggung wayang itu telah ditukar menjadi dewan orang ramai.( sumber : http://ms.wikipedia.org/wiki/Sungai_Lembing )





budak baru nak belajar sejarah..^_^


pemandangan di luar



macam2 jenis mesin taip sejak zaman dolu2

shhhhh...!


niyh kete baru i tau (gedix..hua3)


sebelum bertolak balik, singgah dulu kat sg.lembing. tempat niyh memang chantek cun melecun blogger-emoticon.blogspot.com
air sungai punyer la jernih. ak rase cam nak mndi sungai jep. lagipon da berkurun aku x p mandi sungai. p,baju spare x bawak plk. so terpaksalah cancel kan niat aku yang tulus lagi murni tuh. cewah. haha.
SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review