Monday, August 22, 2011

contengan jalanan

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/22/2011 11:03:00 PM
Reactions: 
1 report




currently dalam proses baca novel contengan jalanan by HLOVATE. novel nih yg kedua aku bace selepas Aa+Bb

oh dan sesungguhnye aku amat ketagih dengan hlovate :)

serius aku suke baca novel karya HLOVATE. walaupun novel hlovate nih takde la nk tangkap cintan macam novel yg lain2 but yet i love read them damn much.

...........................................................................................................................................

CONTENGAN JALANAN (contengan perjalanan cari tuhan)


part i : fend (fendy/mohd. affendy shahabudin )

melalui fend, aku kenal fender dreadnought acoustic yg aku ingatkan adalah sejenis karipap. kihkihkih. padahal, that fender is gitar kot. melalui fend jugak aku kenal koffin kanser (aku ingat kanser yg di sebabkan minum kopi byk sangat. hahaha ! ), nice stupid playground, black sabbath, john's mistress and so on lah. aku pon langsung tak kenal lah sape yg empunya nama tersebut. well, aku mane layan underground :)



***

mase fend and chad (fend punyer cousin) backpacking kat aussie masa bulan ramadhan banyak pengajaran yg aku dapat. sejujurnya, aku tak menghayati sangat keindahan ramadhan. yeah, my bad :(

"ramadhan tu bukannya diertikan dengan bazar ramadhan. bukan diertikan dengan malam 7 likur pasang pelita. bukan diertikan dengan lawan meriam buluh antara kampung. bukan di ertikan dengan rancangan masak-masak bulan puasa di tv. tapi benda2 tu la yg dah jadi definisi Ramadhan kat Mesia~(akmal)"

***

" the 11th hour "

kematian chad pada hari raya pertama. meleleh kot air mata aku. terharu. chad sempat cari erti hidup sebelum dia pergi. aku?? aku takut aku tak sempat T_T

" harapnya ramadhan tahun ni dapat la buat saham nak masuk syurga (chad) "

tiap2 yg bernyawa pasti akan merasai mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan (yg sebenar-benarnya). dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan - al-anbiyaa' : 35

................................................................................................................................................

CONTENGAN JALANAN (contengan perjalanan cari tuhan)


part ii : k2 (baca : k square)

dalam proses pembacaan lagi :)

p/s : sila la beli novel nih. tak rugi pun beli. banyak sangaaatt pengajaran yg aku dapat melalui novel nih :)


.End.Of.Story.


Friday, August 19, 2011

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/19/2011 11:28:00 AM
Reactions: 
0 report

(source)

credit here


suke sangat2 kata2 tuh :)



.End.of.Story.




Friday, August 12, 2011

takde la menakutkan sangat dewan bedah tu

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/12/2011 12:20:00 PM
Reactions: 
6 report


sebelum praktikal kat dewan bedah/OT (operation theatre), aku ingat dewan bedah tu tempat yg agak menakutkan. hehe. yela. dewan bedah tuh kan tempat buat pembedahan. dulu kan ade rancangan tv kat tv3 tajuk pe ntah aku tak ingat. rancangan tuh pasal pembedahan la. ha, medik tv kot kalau tak silap aku. ye dak?? dia tunjuk belah sana potong sini kerat situ. perhh, sumpah aku gerun.


giloo. pakai mask pun nak peace bagai. haha.


tapi, tu perasan sebelum aku praktikal selama 2 minggu kat OT. selepas 2 minggu praktikal, adalah sgt ohsem bila dapat tengok ashane pembedahan dilakukan. dan sebagai student nerze, kami boleh jadi second scrub nurse. so, boleh la tengok dengan dekat ape yg surgeon tgh gunting kulit ke jahit kulit ke. yg paling penting boleh tengok organ dalaman. kadang-kadang gerun jugak tengok. aku pulak rasa ngilu bila tengok surgeon tuh jahit kulit patient. huhu.


memang tak sah la kan kalau takde gambar. hehe.



budak2 koya belaka nih. haha.
tengok, aku takde pon.
T_T



lagi gambar budak koya ^_~


hah, baru aku ade lam gmbar. hehe.





haha. macam2 pesen la budak nih.



.End.Of.Story.


Wednesday, August 10, 2011

#4 wordless wednesday : lap air liur!

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/10/2011 07:13:00 PM
Reactions: 
1 report


:shouted:



.End.Of.Story.




Wednesday, August 3, 2011

#3 wordless wednesday

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/03/2011 11:16:00 PM
Reactions: 
0 report




.End.Of.Story.




Monday, August 1, 2011

~ 1st day puasa dah macam2 dugaan ~

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/01/2011 11:48:00 PM
Reactions: 
0 report
1st day puasa : separuh hari dihabiskan di OT.

# bermula dari start shift hingga tamat shift petang (2 pm-9 pm) macam2 hal la. adehh. mula2 kami budak2 student nih kene tunggu semua staffnerze siap tukar baju (OT ade baju khas) barulah adk2 student2 boleh masuk tukar. yela, bilik tu kecik yg amat kot. alih2, kene tegur pulak sebab tak masuk tukar baju OT lagi. hadoii ! nak ikut arahan mane nih.

# hampir nak berbuka puasa, separuh je student ade kat lam OT. yg lain ntah hilang tatau g mane. staffnerze pulak sibuk tanye tak buke pose ke dik? tak balik makan ke dik? kalau sorang dua je tanye takde la kesah sangat. ni hampir semuaa stafnerze kat situ tanye soklan yg sama. bosan kot nak jawab. student yg takde kat OT rupa-rupanya dah balik hostel k.bharu. ni la yg susah takde komunikasi 2 hala. pffttt. ah, lantak ah wei. tak kuasa aku nk pikir.

# stafnerze OT memang kerek eyh?? huh!

p/s : harap2 esok tak jadik la cam hari ni. yela, hari ni kan 1st day kiteorang puasa kat OT. so,mesti ah kelam kabut sikit kan. huhu.

-> roomate aku on nite ah malam ni. tido sorang la aku jawab nye T__T


.End.Of.Story.



SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review