Monday, August 22, 2011

contengan jalanan

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/22/2011 11:03:00 PM
Reactions: 




currently dalam proses baca novel contengan jalanan by HLOVATE. novel nih yg kedua aku bace selepas Aa+Bb

oh dan sesungguhnye aku amat ketagih dengan hlovate :)

serius aku suke baca novel karya HLOVATE. walaupun novel hlovate nih takde la nk tangkap cintan macam novel yg lain2 but yet i love read them damn much.

...........................................................................................................................................

CONTENGAN JALANAN (contengan perjalanan cari tuhan)


part i : fend (fendy/mohd. affendy shahabudin )

melalui fend, aku kenal fender dreadnought acoustic yg aku ingatkan adalah sejenis karipap. kihkihkih. padahal, that fender is gitar kot. melalui fend jugak aku kenal koffin kanser (aku ingat kanser yg di sebabkan minum kopi byk sangat. hahaha ! ), nice stupid playground, black sabbath, john's mistress and so on lah. aku pon langsung tak kenal lah sape yg empunya nama tersebut. well, aku mane layan underground :)



***

mase fend and chad (fend punyer cousin) backpacking kat aussie masa bulan ramadhan banyak pengajaran yg aku dapat. sejujurnya, aku tak menghayati sangat keindahan ramadhan. yeah, my bad :(

"ramadhan tu bukannya diertikan dengan bazar ramadhan. bukan diertikan dengan malam 7 likur pasang pelita. bukan diertikan dengan lawan meriam buluh antara kampung. bukan di ertikan dengan rancangan masak-masak bulan puasa di tv. tapi benda2 tu la yg dah jadi definisi Ramadhan kat Mesia~(akmal)"

***

" the 11th hour "

kematian chad pada hari raya pertama. meleleh kot air mata aku. terharu. chad sempat cari erti hidup sebelum dia pergi. aku?? aku takut aku tak sempat T_T

" harapnya ramadhan tahun ni dapat la buat saham nak masuk syurga (chad) "

tiap2 yg bernyawa pasti akan merasai mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan (yg sebenar-benarnya). dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan - al-anbiyaa' : 35

................................................................................................................................................

CONTENGAN JALANAN (contengan perjalanan cari tuhan)


part ii : k2 (baca : k square)

dalam proses pembacaan lagi :)

p/s : sila la beli novel nih. tak rugi pun beli. banyak sangaaatt pengajaran yg aku dapat melalui novel nih :)


.End.Of.Story.


1 report:

Eady Minn said...

Best gila dowh..ti try ah bace novel2 hlovate yang lain...kompem lagi gilakan hlovate pas ni..haha..semalam gi usha novel2 kat kedai buku banggol..banyak gila kot novel hlovate...hehehe...

SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review