Friday, August 12, 2011

takde la menakutkan sangat dewan bedah tu

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 8/12/2011 12:20:00 PM
Reactions: 


sebelum praktikal kat dewan bedah/OT (operation theatre), aku ingat dewan bedah tu tempat yg agak menakutkan. hehe. yela. dewan bedah tuh kan tempat buat pembedahan. dulu kan ade rancangan tv kat tv3 tajuk pe ntah aku tak ingat. rancangan tuh pasal pembedahan la. ha, medik tv kot kalau tak silap aku. ye dak?? dia tunjuk belah sana potong sini kerat situ. perhh, sumpah aku gerun.


giloo. pakai mask pun nak peace bagai. haha.


tapi, tu perasan sebelum aku praktikal selama 2 minggu kat OT. selepas 2 minggu praktikal, adalah sgt ohsem bila dapat tengok ashane pembedahan dilakukan. dan sebagai student nerze, kami boleh jadi second scrub nurse. so, boleh la tengok dengan dekat ape yg surgeon tgh gunting kulit ke jahit kulit ke. yg paling penting boleh tengok organ dalaman. kadang-kadang gerun jugak tengok. aku pulak rasa ngilu bila tengok surgeon tuh jahit kulit patient. huhu.


memang tak sah la kan kalau takde gambar. hehe.



budak2 koya belaka nih. haha.
tengok, aku takde pon.
T_T



lagi gambar budak koya ^_~


hah, baru aku ade lam gmbar. hehe.





haha. macam2 pesen la budak nih.



.End.Of.Story.


6 report:

MiZz Diyaa said...

x aci gambo aku xdek .! shiaaallllll

Yu HaHn said...

haha..chill l0rh

Shawn Razaleigh said...

hospital mana ni weh

Yu HaHn said...

HRPZ II..k.bharu..klate~

The Petite Blogger said...

nice blog! cool post too!

The Petite Blogger

Yu HaHn said...

thanx the petite blogger :)

SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review