Sunday, October 28, 2012

~ Trip To Kundasang ♥

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/28/2012 12:07:00 AM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum.

Selamat Hari Raya Aidil Adha. Saya beraya di Sandakan. Mak oke je ^_^


Oke, pendahuluan tak perlu panjang-panjang. Kita terus masuk ke isi penting pertama. Cewahh!

Yess, sabtu lepas kami ber-enam telah menjayakan diri masing-masing untuk menjelajah KUNDASANG. Yess, Kundasang. Oh, tak perlu ulang untuk kali ketiga untuk tanda ke-ekcited-an. Omnomnom, sangat suka Kundasang. Tak sangka plan last minit jugak yang menjadi. Tapi memang kebiasaan, plan last minit memang menjadi. Ye dak?


Dua orang staff klinik (Cip Nuhaimin & Pakcik Jais) jadi mangsa untuk bawak kami ke sana. Hee, thanx banyak-banyak.Lain kali boleh plan trip lain pulak yer. Plan asal, sister pun join jugak trip ni. Tapi, last-last minit beliau kena attend satu kursus hape-ntah kat hospital (HDOK). Babai sister. Kuikuikui ^_^




Tourist guide kami :)


Senyum meleret :)

Kami bertolak hari Sabtu dalam pukul 1 lebih. Ingatkan nak bertolak awal pagi tapi tourist guide kami yang berdua tu ada hal pulak pagi tu, ada game badminton anjuran klinik kot. Takpe, kita layankan aje. Asalkan sampai ke destinasi. Pagi tu pulak memang dari awal pagi sampai la masa kiteorang bertolak memang hujan. Risau sangat kalau-kalau trip ni batal. Huu, aku dah la eksaited habis dah ni. Alhamdulillah, berjalan lancar jugak perjalanan kami :)





1st of all, hantar budak tecik ni dulu kat umah papa angkat dia.



Yeayy!! Trip bermula.



Heading to Kiram's Village Cabin. Ohh, lovely place. Nantikan next entry ^__^






.End.Of.Story.

Tuesday, October 16, 2012

~ Emergency! Pliss Call Back! Urgent..

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/16/2012 10:53:00 PM
Reactions: 
0 report
Assalamualaikum 


Alkisah.. 




4 hari lepas, something wrong somewhere dengan kami. Yeah, aku and my tunang. Tetiba je nak cari pasal. Heh! Apa poblem-nya biarlah kami berdua je yang tau. Kisah rumah tangga tak boleh di heboh-hebohkan sangat (konon). Macam biasa, aku senyap, dia senyap. EGO la katakan. Heh!


Tapi, orang cakap tak baik berbalah sesama umat islam lebih dari tiga hari. So, semalam aku cubalah naikkan bendera putih. Mengalah (konon-nye lah). Hantar satu mesej. GUD NYTEZ . Oke, faing Mohd Khairul. Faing. Tak balas aku punya love erk.



Petang tadi, lepas balik kerja try call dia. 

Satu kali.
Dua kali.
Tiga kali.
Empat kali.
Lima kali (mailbox).
Enam kali.
Tujuh kali. 
Lapan kali (mailbox).
Sembilan kali.
Sepuluh kali.
Sebelas kali (mailbox).
Dua belas kali.
Tiga belas kali.
Empat belas kali.
Lima belas kali.


Oke, faing faing.
Tetiba je terbit idea bernas dari kepala hotak. Begini idea-nya. 


Bukak sms, search nama 'king of my heart', taip sms : "Emergency! Pliss call back! Urgent.." --> send!


Nah, hambik kau. Haha. Mahap mahap. Ampunkan patik. Patik bergurau je tu. Amarah jangan di simpan dalam hati sangat yer. Kuikuikui.


Selang 3,4 saat lepas sms sent, ada incoming call dari 'King Of My Heart". Yesss!! Mission accomplished. Haha. Sayangkan ai letteww 



yu hahn : boleh la try test kat makwe/pakwe engkorang jugak. Kalau tak call balik tu, paham-paham la yer ^__^




.End.Of.Story.


Sunday, October 14, 2012

~ Dalam Hati Ada Taman ♥

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/14/2012 12:31:00 PM
Reactions: 
2 report
Assalamualaikum 








ost dalam hati ada taman 




Ohhhh!!
Tak sabar nak tengok cerita ni!






de comell



Out of topic : Tengok cerita gembira pun boleh nangis. Tengok cerita sedih lagi dabel boleh nangis. Oke, something wrong with me!!

yu hahn says : you're everything i need KZA 


.End.Of.Story.

Saturday, October 13, 2012

~ Bibir Tersenyum Tak Bermakna Hati Pun Tersenyum ^_^

nerze on duty ♥ Yu HaHn ♥ at 10/13/2012 08:42:00 PM
Reactions: 
1 report
Assalamualaikum 



Hari tanpa LENS!




Ciri-ciri GAMBAR di atas :

1. Senyum sampai nampak kelapan-lapan gigi atas.
2. Senyum sampai kembung pipi-pipi yang gebuss (gebuss ke masalahnya?).
3. Senyum sampai terangkat-angkat dua jari di tangan kiri.
4. Senyum sampai kembang kempis dua lubang hidung.
5. Senyum sampai tak kesah orang sekeliling.  





Ciri-ciri HATI "peng-gambar" di atas :

1. Sedih sampai menangis sorang-sorang dalam hati. Kau apa tau!
2. Sedih sampai tidur dengan air mata. Kau apa tau!
3. Sedih sampai tak semangat nak lalui hari-hari mendatang. Kau apa tau!
4. Sedih sampai terpaksa pura-pura happy depan kawan2. Itu susah. Tapi terbiasa dah pun. Kau apa tau!
5. Sedih sampai nak baca sms kau pun dah tak sanggup. Kau apa tau!





Aku senyum sebab taknak spoil mood kawan-kawan nak lepak sama-sama. Mood yang ter-spoil adalah sangat tidak enak rasanya tahu. Pahit. Hurmm, agak pahit la kot. Tak payah nak tunjuk sangat yang hati aku sedang gundah gulana. Simpan sorang-sorang sudah. Aku memang tak pandai ekspresikan perasaan aku melalui reaksi muka aku. So, sewenang-wenangnya kau nak tuduh aku macam-macam sesuka hati-limpa-liver kau? Huh, sungguh melukakan hati aku la kau ni. 



.End.Of.Story.

SAYA TAK COMEL, TAPI SAYA CUN.. RAJIN-RAJIN LAH MAI BLOG NI.. OKE, SAYA FAIL BERPANTUN ^__^
 

Love.Pray.Remember Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review